MINIHOME

Kis lakások, egyterű otthonok, lakberendezési terveken, látványrajzokon. Követhető stílusok, tértágító trükkök, dekorációs tippek, rám jellemző belső térkialakítással.

Friss topikok

Linkblog

A lakberendezői hivatás-küldetés

2011.02.07. 16:51 - minihome

Címkék: terv látványterv lakberendező kiviteli


 

 

Mit kell tudni a lakberendezőről? Azt hogy belső terek alakítója...:-)) Huhh de szépen hangzik...

Kicsi korom óta építőkockáztam, szobákat alakítottam ki a szőnyegen, ágyakat tologattam ide -oda gyufásskatulyából, átraktam százszor is a konyha helyét, és megpróbáltam minél nagyobb fürdőszobákat csinálni....5 évesen...:-)).

Gyönyörű szines bútorokat rajzoltam, és havonta átrendeztem a szobánkat az anyukámmal, de  nem gondoltam volna hogy majd valamikor lehetőségem lesz e szakmát gyakorolni, hogy idegen emberek álmainak megvalósításán dolgozzam, hogy szakemberekkel együtt gondoskodjam arról hogy a megbízóim igényes, kifogástalanul működő, esztétikus lakásban éljenek majd.

Én a tervezés elejétől fogva megpróbálok a megbízó bőrébe bújni, és végig a kivitelezés során nemcsak őt fogom képviselni, de az ő szemével kell látnom is.

Folyamatos együttműködős kell legyen egymás között hiszen az ő  igényével kell megtalálnom a legjobb lehetőséget a meghatározott anyagi kereteken belül.

Mikor szinte már átlényegülök akkor kezdődik számomra az igazi munka a lakás megismerése, méretarányos építészeti rajzok elkészítése a jelenlegi állapotról,, aztán műszaki és esztétikai tervet is készítek.

A műszaki terv a kivitelezést tartalmazz úgy mint építési-bontási terv, falakra vonatkozóan ,javaslatok ajtók és ablakok áthelyezéséről vagy kialakításáról, esetleg statikus mérnöki szakvéleménnyel burkolat-terv, külön szobákra lebontva, világítási terv, esetleg elektromos és vizes blokk kialakítására javaslat,és költségterv.

Több alaprajzot, ajánlati tervet is készítek az első lépésben hogy a megrendelő ki tudja választani a hozzá legközelebb stílusút., anyagokról, formákról, stílusokról, színekről beszélgetünk.

Majd a választott alaprajzból kiindulva látványterveket készítek a belső tér elosztásáról, falnézetekkel, berendezési alaprajzokkal, egyes bútorok kiviteli rajzával is , színes stílustervet, montázst készítek hogy képet kapjunk a lakás hangulatáról, ,

Mint lakberendező nemcsak a felesleges kísérletezéstől és utánajárástól kímélem meg a megrendelőt hanem a pénztárcáját is. 

Szerepem az egyszerű tanácsadástól kezdve az egész lakás belső kialakítására vonatkozó tervezésig terjedhet,

Szeretném a blogomon keresztül is népszerűsíteni a mi munkánkat , átadni azt az örömöt amikor egy-egy lakás elkészül és tükrözi a benne lakók életstílusát, ízlését, és akikkel a munka végére szinte barátokká válunk, mert a lakberendezés nemcsak a bútortologatásból, és a vásárlásokról szól hanem hogy közelebb kerülünk önmagunkhoz a másikon keresztül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minihomehamarani.blog.hu/api/trackback/id/tr312644718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása