MINIHOME

Kis lakások, egyterű otthonok, lakberendezési terveken, látványrajzokon. Követhető stílusok, tértágító trükkök, dekorációs tippek, rám jellemző belső térkialakítással.

Friss topikok

Linkblog

A kis lakások 15 + 1 aranyszabálya

2011.01.26. 14:31 - minihome

Címkék: kis lakás lakberendezés garzon szabálya

 

A kis lakásokat eltérő bánásmódban kell részesíteni, mint azokat az otthonoknat amit nagynak vagy hatalmasnak nevez a köznyelv. A kivételes bánásmód arra vonatkozik hogy nem tudjuk kirúgni a lakás oldalát, azzal kell gazdálkodnunk amink van és ezt az előnyünkre is lehet fordítani...

 

Ha betartunk néhány alapvető szabályt a térformázással kapcsolatban akkor igenis nem tűnik fel hogy apró lakásunk előnytelen lenne.

 

1. Rendszerezd milyen tevékenységeket akarsz otthonodban csinálni és döntsd el ezek fontossági sorrendjét, mi élvez elsőbbséget az otthoni munka, a hobbink, a magányra alkalmas zug, a sokféle célra használható közös helyiség, a vendéglátás, a külön szoba...

2.Mérjük fel a lakás szerkezetét, a mennyezet és a padló állapotát, minek a kicserélésére ad a pénztárcánk lehetőséget.

3.A méretarányos rajzon pontosan tüntessük fel a lakás sajátosságát, mitől akarunk megszabadulni mit akarunk megtartani., sőt azt is berajzolni hogy melyik szoba mely napszakban  mennyi ideig kap napfényt.

4. A tervezésnél előnyben részesíteni a beépített bútorokat a hely tökéletes kihasználása végett, itt minden négyzetcentiméter fontos!

 5. Ne használjunk sötét színeket!

 6. Egy stílus köré rendezzzük be a lakást!

 7. A falak világos színűek legyenek, ne halmozzuk a nagy mintákat, de a sok apró

mintázatúakat se keverjük egymással.

8.  Törekedni a harmonikus egységre színekben, anyagban, kárpitban,felületekben, viszont arra is hogy ne legyen unalmas az összhatás, tehát ha pasztell van mindenhol akkor egy erős szín kiválasztásával egy felületen hihetetlen hatást tud kelteni.

 9. Kevés bútort választani de hangsúlyosak legyenek, sok apró kis bútordarabbal elaprózod a még oly kicsi lakásodat is.

 10.A kanapé fontos eleme a kis lakásnak, és meghatározó hogy milyen színű, stílusú, formájú, ehhez már alakíthatod a nappali függönyeit, párnáit, még a fal színét is,...gombhoz a kabát..:-)

 11. Tükröm, tükröm...biztos sok helyen hallottátok már hogy milyen impozáns térnövelő hatása van, és ez így is van mert egy jól elhelyezett viszonylag nagyméretű tükör csodákat tesz pl a beépített szekrényen vagy a nappalinkban, de semmiképpen ne a hálónkban.

 12. Az egész lakásban használjunk egy bútorgarnitúra elemit, tehát ugyanazon dohányzóasztalkához való, könyvespolcot, szekrényt, ágyat, állványokat, székeket.

 13. Legyünk mértékletesek a dekorációkban, kiegészítőkben, képekben !

 14. Egységes padlóburkolat a nappaliban, hálóban, közlekedőben, hihetelen térnövelő hatása van!!!

 15. A tökéletes megvilágításhoz tegyél több helyre lámpatesteket, legyenek hangulatfények a lakás különböző pontjain.

 16. Vegyünk kettő az egyben funkciójú bútorokat' Pl a kanapé franciaággyá alakítható, kihúzható asztal, felhajtható konyhapult, egybeépített konyhai gépek ....

     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minihomehamarani.blog.hu/api/trackback/id/tr712615393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása